Marcelino od Father's Coffee Roasters: místo exotiky spíše tmavé espresso
Káva Marcelino od Father's Coffee Roasters z peruánské farmy La Lucuma slibovala chuťový profil plný exotiky – liči, žlutý meloun a ibišek. Bohužel se mi tyto chutě ani přes experimentování s hrubostí mletí nepodařilo najít. Výsledný šálek mě překvapil svou výraznou hořkostí a spíše připomínal tmavší espresso pražení.
Aroma: Vůně byla spíše hodně intenzivní, květinová. Nic, co by předznamenávalo nevýrazný chuťový zážitek.
Chuť: Navzdory různým pokusům s hrubostí mletí káva zůstávala výrazně hořká. Místo slibovaných tónů liči, melounu či ibišku se profil omezil na nevýraznou hořkost, která přehlušila jakékoli náznaky sladkosti nebo ovocné svěžesti. Působila na mě dojmem tmavšího pražení, než bych očekával u kávy pražené na filtr, přestože ji připravuji na espresso.
Dozvuk: Hořký, těžký a neuspokojivý. Bez ovocného zakončení nebo jemných tónů, které by šálek odlehčily.
Celkový dojem: Marcelino mě bohužel vůbec nezaujal. Slibovaný sofistikovaný chuťový profil zůstal zcela skrytý a převládající hořkost mi znemožnila kávu plně docenit. Pro mě se jednalo o spíše nepovedený zážitek.
Káva, která slibovala hodně, ale v šálku nedokázala nic z toho splnit.