Aroma: Jemné, s náznaky tropického ovoce a lehké květinovosti, po namletí o něco sladší a hutnější.
Chuť: Pokud se příprava podaří, káva nabídne jasnou kyselost, příjemné skořicové tóny a jemnou ovocnou sladkost. Chuť je čistá, vrstevnatá a osvěžující, s lehkým kořenitým dozvukem.
Technická náročnost: Tady ale přichází problém – Santa Fe Copey je extrémně citlivá na změnu podmínek (vlhkost, teplota, jemnost mletí). Malá chyba a káva nepoteče správně, nebo naopak ztratí chuťový profil. Připravit z ní správné espresso bylo skutečně výzvou a vyžadovalo neustálé dolaďování.
Dozvuk: Krásně svěží, ovocný, s jemným náznakem panelové sladkosti v závěru.
Celkový dojem: Santa Fe Copey je vynikající káva, pokud máte trpělivost a rádi si hrajete s nastavením přípravy. Když se vše sejde, odmění vás komplexním a živým šálkem. Pokud ale čekáte nenáročnou přípravu bez starostí, raději sáhněte po něčem méně náročném.
Špičková káva, ale jen pro trpělivé baristy!