Aroma: Příjemně hřejivé s jasnými oříškovými tóny a lehkým sladkým nádechem, který by se dal přirovnat ke karamelu. Už při prvním přivonění mě ale nejvíc zaujala specifická zemitost, která slibovala zajímavý chuťový zážitek.
Chuť: Oříškové tóny jsou zde dominantní a s trochou fantazie lze zachytit i karamelovou sladkost. Překvapila mě však především výrazná zemitost, která mi připomněla spíše tmavší doutníky než klasickou představu tabáku. Nečekal jsem, zda půjde o vůni čerstvě ubalené cigarety, hořícího tabáku, nebo třeba čaj z tabákového listí (pokud něco takového vůbec existuje), ale v šálku se tato zemitá hloubka stala hlavním poznávacím znakem.
Dozvuk: Spíše těžší a dlouhotrvající, s přetrvávající zemitostí a jemnou oříškovou sladkostí na patře.
Celkový dojem: Honduras Capucas je solidní káva se středním tělem, která osloví především milovníky hutnějších, zemitých profilů s oříškovými tóny. Osobně preferuji kyselejší, ovocné africké kávy, a tak pro mě byla tato honduraská káva spíše zajímavým experimentem než něčím, k čemu bych se vracel.
Není to špatná káva, jen není úplně v mém stylu – doporučil bych ji těm, kdo mají rádi zemitější espresso.